Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Predstavnici protestanata posjetili gradsku upravu

Predstavnici protestanata posjetili gradsku upravu Foto: J. Vrdoljak

U povodu 30. obljetnice obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2021., te 30. obljetnice Protestantskog evanđeoskog vijeća (PEV), zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac, primio je predstavnike tog vijeća.

Sušac je tom prilikom izjavio kako ovim prijemom Grad Vukovar pokazuje jednu širinu i dijalog između svih vjerskih institucija u našem gradu.

- Htio bih im zahvaliti na njihovom projektu „Dolina blagoslova” kojeg provode u gradu Vukovaru. Inspiriran sam svim lijepim riječima i kad znamo da za blagoslov i razvoj Vukovara moli tako velika zajednica, vjerujem i siguran sam da je to dodatni motiv koji nas vuče u boljitak – izjavio je Sušac.

Član protestantskog evanđeoskog vijeća i biskup Crkve Božje u RH, Matej Lazar Kovačević je rekao kako su u Vukovar došli s razlogom, a to je ne zaboraviti njegovu žrtvu na kojoj razumijemo mogućnost pomirenja.

- Usuđujem se reći kao član vijeća, da nas upravo žrtva uči da kao narod s iskustvom patnje koju smo imali jesmo i narod s iskustvom evanđelja, narod koji zna oprostiti, koji snagom evanđelja zna živjeti stvarnost novoga života – rekao je Kovačević.

Članovi Protestantskog evanđeoskog vijeća, položili su cvijeće i upalili svijeće podno Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata

 

Pročitano 394 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI