Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima održan 3. Festival šunke, vina, rakije i kulena

Ljubitelji slavonskog načina života mogli su uživati na 3. Festivalu šunke, vina, rakije i kulena.

Prošle godine, zbog pandemije, bio je manjeg obujma, ali ove se godine vratio na velika vrata. To potvrđuje nikad veći broj uzoraka koji je pristigao u Vinkovce, a stručni žiri imao je pune ruke posla – ocjenjivali su 50 uzoraka kulena, 22 šunke, 47 rakija i 140 uzoraka vina iz 45 vinarija, kako iz Slavonije tako i iz Like.

- Sve tri godine sam ovdje, ova manifestacija skupila je impozantan broj izložaka, posjetitelja i natjecatelja, a ovo je najbolji način promocije svih ljubitelja ovih proizvoda - rekao je Damir Dekanić, župan vukovarsko-srijemski.

Najbolji kulen napravio je Adam Zvonarević, vicešampion dolazi iz Cerne, s OPG-a Kate Pavlović, a zlatne medalje dobili su još i OPG Džinić Slavica iz Starih Mikanovaca, Josipa i Marko Spajić te Đurđica Miholjković iz Otoka i Lovro Džinić iz Mirkovaca.

Jedina zlatna medalja u kategoriji šunke otišla je u ruke Ilije Jelovića iz Županje, poznatog kulinara koji već 40 godina odlazi na brojna natjecanja i izložbe.

Stručni se žiri nije mogao odlučiti oko najbolje rakije pa su Zvonimir Liščić i Damir Bošnjaković podijelili prvo mjesto dok su nagrađena četiri najbolja vina, svaki u svojoj kategoriji. Šampion u skupini crnih vina je Cabernet sauvignon vinarije Tris iz 2016., kod bijelih vina redovite berbe pobjedu je odnijela kutjevačka Graševina od prošle godine, u kategoriji predikatnih vina najbolji je bio ledeni Traminac iz 2016. Vinarije Papak, a najboljim ružičastim vinom proglašeno je Patris rose iz Podruma Krešić.

Organizatori su Udruga Vinkovački šokački rodovi i Turistička zajednica grada Vinkovaca, a sve se odvija pod pokroviteljstvom grada Vinkovaca.

Pročitano 484 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI