Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Održana Županijska terenska vježba UNIOR 2021

Održana Županijska terenska vježba UNIOR 2021 Novosti.hr

U Vinkovcima je temeljem Odluke vukovarsko-srijemskog župana uspješno  održana  Županijska terenska vježba operativnih snaga civilne zaštite pod nazivom UNIOR 2021.  U vježbi se simulirao požar i eksplozija plinske stanice, požar trafostanice, pružanje prve pomoći ozlijeđenim osobama te koordinacija i djelovanje operativnih snaga. Sve operativne snage, odnosno hitna, vatrogasci i policija ponašali su  se kao da je riječ o stvarnom događaju. O tijeku vježbe govorio je Stjepan Draganić voditelj Službe civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

-Sve su se procedure poštivale u zadanom okviru. Ono što  je važno naglasiti  jeste bila je sinergija i zajedništvo, a to su ključni elementi za uspješno odrađenu akciju-rekao je Draganić.

Vukovarsko-srijemski župan  Damir Dekanić izrazio je zadovoljstvo tijekom vježbe i spremnošću pripadnika civilne zaštite.

-Cijelo vrijeme sam pratio timing i zadaće odrađene u željenom vremenskom periodu. Čestitam svim sudionicima ove akcije koja je izvrsno vizualizirala životnu realnost- naglasio je Dekanić.

Svaki sudionik vježbe imao je svoj zapovjedni lanac koji ga je vodio od samog početka. Kako je rečeno, županija po zakonu mora imati ovakvu akciju jednom godišnje kako bi se što realnije uvježbale stvarne scene. U ovoj  terenskoj vježbi sudjelovalo je 80 pripadnika civilne zaštite.

Pročitano 529 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI