Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Izabrani najbolji pekmezi, džemovi i voćni namazi

Izabrani najbolji pekmezi, džemovi i voćni namazi Foto: VSŽ

Vukovarsko-srijemska županija u suradnji s Poljoprivredno poduzetničkim inkubatorom Drenovci i Općinom Drenovci, organizirala je ocjenjivanje pekmeza, džemova i voćnih namaza.

Organizatoru je dostavljeno ukupno 40 uzoraka od 15 proizvođača, a najboljima su na temelju postignutog broja bodova, danas uručene nagrade.

Na ocjenjivanje su se mogli prijaviti svi proizvođači džemova, pekmeza i voćnih namaza s područja Vukovarsko-srijemske županije, a obavila ga je stručna komisija u čijem sastavu su bile prof.dr.sc. Nela Nedić Tiban, viši tehničar Tera Mandić te izv.prof.dr.sc. Anita Pichler s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek.
Ocjenjivala se boja, miris, okus i konzistencija. Na temelju postignutog broja bodova, ocjenjivačka je komisija odredila po tri najbolja proizvoda u tri kategorije.

Tako je u kategoriji pekmeza najboljim ocijenjen domaći pekmez od šljiva OPG Stojić iz Bošnjaka, drugo mjesto osvojio je OPG Marice Ilić iz Vrbanje a treće mjesto OPG Anđelić iz Tovarnika.
U kategoriji džemova prvo je mjesto osvojio džem od nektarine OPG Zdenke Ćosić iz Vrbanje, drugo mjesto džem od drena OPG Dragan Mandić iz Drenovaca a treće mjesto osvojio je domaći džem od šljiva također OPG Zdenke Ćosić iz Vrbanje.

U kategoriji voćnih namaza najbolju ocjenu dobio je voćni namaz od dunja OPG Ljubinka Rađenović iz Drenovaca, drugo mjesto je osvojio OPG Anđelić iz Tovarnika za voćni namaz od eko šljiva, a treće mjesto je pripalo OPG Stojić iz Bošnjaka za voćni namaz od šljiva bez šećera.

 

Pročitano 501 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI