Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Nacionalni Stožer civilne zaštite uvodi nove mjere

Zbog novog rekorda broja oboljelih od koroanvirusa  u Hrvatskoj, Nacionalni stožer civilne zaštite  donio je nove mjere.

Od subote, 6. studenoga dodatno se  ograničavaju okupljanja, a zabranjuje se održavanje svih javnih događanja i okupljanja u javnim prostorima na kojima je prisutno više od 50 osoba, osim ako se radi o događanju na kojemu sudjeluju samo osobe s covid-potvrdom. Sva okupljanja mogu trajati do ponoći. Izuzetak su projekcije u kinu, ako su počele do 23 sata, kao i svadbe, koje moraju završiti do 2 sata iza ponoći. Svi sudionici moraju imati covid-potvrde.

-Za sprječavanje širenja zaraze potrebno je djelovati u tri smjera: postići što veću procijepljenost, ograničiti okupljanja, postići što veću sigurnost prilikom obavljanja poslovanja koja se neće ograničiti-- kazao je na konferenciji za medije načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović.

Najavio je i kako se od 15. studenog širi upotreba Covid potvrda. Tako će potvrda o cijepljenju, preboljenju i negativan test od sredine studenog biti obavezna za sve zaposlenike državnih i javnih službi, kao i za građane koji će se koristiti njihovim uslugama i dolaziti u njihove prostore.

Također od sredine studenoga uvest će se Covid potvrda,  ukoliko se epidemiološka  situacija ne popravi, u ugostiteljske objekte, odnosno kafiće, restorane, teretane, rekreacijske i fitness centre u zatvorenom.

-Sportska natjecanja moći će se održavati uz prisustvo gledatelja u zatvorenom samo ako svi imaju Covid potvrdu te obvezno koriste maske za lice. Covid potvrde morat će imati i sudionici natjecanja na otvorenom, ali neće morati nositi maske, kazao je Božinović.

Pročitano 529 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI