Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Veterani 148. brigade HV Zagreb- Trnje posjetili Vukovar

Vukovar su u povodu 30. obljetnice stradanja u Domovinskome ratu već tradicionalno posjetili članovi Kluba veterana 148. brigade HV Zagreb – Trnje. Oni su obišli mjesta stradanja Vukovaraca u Domovinskome ratu od Borova, Trpinjske ceste i Nacionalne memorijalne bolnice, Veleprometa, Ovčare,  Memorijalnoga groblja žrtava iz Domovinskoga rata te župne crkve sv. Filipa i Jakova i Križa na ušću Vuke u Dunav.

-Uoči 18. studenoga, Vukovar tradicionalno posjećujemo, obilazimo sva mjesta stradanja i odajemo počast žrtvama u obrani Vukovara i Hrvatske. Ove godine s nama su i mladi Zagrepčani kojima smo pojasnili značaj Vukovara i koji su tijekom ovoga posjeta mogli naučiti o vukovarskoj žrtvi sve ono što nisu  mogli iz udžbenika- rekao je Milan Zanoški ispred Kluba veterana 148. brigade HV Zagreb- Trnje.

Istaknuo je kako  su na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata od fra Ivice Jagodića, župnika župe sv. Filipa i Jakova, primili Vukovarsko svjetlo mira kojim će 17. studenoga navečer, po 21. puta, upaliti lampione duž Vukovarske ulice u Zagrebu i na taj način odati počast vukovarskoj žrtvi, a pod sloganom I reći ću vam samo još jednu stvar-zapamtite Vukovar!

-S Vukovarcima smo cijele godine, a ne samo 17. i 18. studenoga, pomažemo i sudjelujemo u brojnim akcijama za Vukovar kada je to potrebno - rekao je Zanoški.

Nakon Vukovara članovi Kluba veterana 148. brigade HV posjetili su i Bogdanovce.

Pročitano 594 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI