NAJNOVIJE
Vinkovački proračun za 2021.godinu izvršen u vrijednosti od gotovo 250 milijuna kuna

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca većinom glasova usvojeno je izvješće o izvršenju gradskoga proračuna za 2021. godinu.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 09:54)
Otvorene dvodnevne Antičke filmske večeri u Vinkovcima

U Vinkovcima su sinoć otvorene 10.antičke filmske večeri.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 07:57)
Vodostaji rijeka blizu povijesnih minimuma

Dugo sušno razdoblje utjecalo je na sve vodostaje na području cijele Hrvatske. Vodostaj rijeke Dunav u Gradu Vukovaru u utorak u dvanaest sati bio je na minus 19 centimetara što prema riječima generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i nije toliko nisko, s obzirom da je povijesno izmjereni minimum više od minus 100 centimetara.

Đurokovića smo zamolili da za Hrvatski radio Vukovar pojasni kakva su predviđanja za sljedećih desetak dana kada je riječ o vodostaju rijeke Dunav, ali i Drave i Save.

- Hidrološka situacija je takva da su nam rijeke u domeni izrazito niskih vodostaja što mogu primijetiti i građani Vukovara. Vodostaj Dunava u Vukovaru je oko minus 19 centimetara što zapravo i nije toliko nisko jer je povijesno zabilježeni minimum više od minus sto. Unatoč tome, vodnost je mala. Kada je riječ o nekim očekivanjima po pitanju vodostaja, za Dunav očekujemo da će kroz idućih desetak dana blago porasti tako da bi se situacija mogla ponešto i oporaviti. Nažalost, situacija sa Savom, Kupom i Dravom i dalje će biti u izrazito niskim vodostajima ali, smatramo da neće biti nekih šteta jer su to ipak rijeke koje imaju neku količinu vodnosti – pojasnio je Đuroković.

Niski vodostaji utječu na ograničenje plovidbe, pritoke podzemnih voda, ali i na riblji fond unutar nekog vodotoka. Đuroković je pojasnio i susreću li se kruzeri i tankovi prilikom dolaska u Vukovar s problemima zbog niskog vodostaja.

- Cijelim tokom Dunava ima manje ili više problema. Postoje uvijek kritične dionice na kojima je otežana plovidba. Nekim dionicama trenutno ne mogu pomoći niti interventne mjere jer je riječ o niskim vodostajima – rekao je Đuroković te uputio poruku građanima.

- Građani trebaju pripaziti. Niski vodostaji privlače građane da se približe sprudovima i vodi, ali treba biti oprezan. Bez obzira što su vodostaji niski, negdje postoje matice i veće dubine koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost za građane. Držite se čvrstih sprudova, ne istražujte previše i ne idite predaleko jer za pojedine kupače to može biti opasno – naglasio je Đuroković.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:52)
Hrvatska: 165 novozaraženih i 12 preminulih od posljedica Covida-19

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 165 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 12 osoba.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:41)
Gorivo je pojeftinilo

Gorivo na benzinskim crpkama od danas je jeftinije i to benzin za 11 lipa po litri, a dizel za dvije lipe u odnosu na prošli tjedan.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:04)
Provaljeno u automobil u Vukovaru

Tijekom noći 14./15. kolovoza provaljeno je u osobni automobil nizozemskih registracijskih oznaka koji je vlasnica, 30-godišnjakinja iz Vukovara, parkirala ispred kuće u Ulici Sajmište u Vukovaru.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:21)
Zatekli provalnika u svom dvorištu

Vlasnici obiteljske kuće u Rokovcima su 14. kolovoza dojavili policiji da su u dvorištu zatekli nepoznatog muškarca koji je pokušao provaliti balkonska vrata na kući i potom pobjegao.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:19)

Pojačano sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV arhiva

Povodom obilježavanja Martinja i tradicionalnog krštenja mošta 11. studenog, kada se očekuje veća konzumacija alkoholnih pića u ugostiteljskim objektima i na privatnim druženjima te samim time i veći broj sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su 5. studenog započeli pojačano postupanje u prometu usmjereno na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

Ove godine Policijska uprava vukovarsko-srijemska bilježi smanjenje broja prometnih nesreća uzrokovanih nedopuštenom prisutnošću alkohola u organizmu za 11.5%.
U prvih deset mjeseci ove godine na području ove Policijske uprave vozači pod utjecajem alkohola počinili su 100 prometnih nesreća, što čini 10,2% u ukupnom broju evidentiranih prometnih nesreća. Od 100 prometnih nesreća koje su uzrokovali alkoholizirani vozači, dvije su prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom u kojima su dvije osobe smrtno stradale (dva biciklista), 44 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 13 osoba teško ozlijeđeno i 62 osobe lakše ozlijeđene te 55 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
Tijekom navedenog razdoblja, policijski službenici utvrdili su 850 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, što je za 14,4% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Proteklog vikenda policijski službenici zatekli su 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 2,9 g/kg zabilježena je kod 52-godišnjeg vozača u Vinkovačkim Banovcima. Prema pet vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Pojačano postupanje u prometu povodom Martinja predviđeno je do 15. studenog.

Vozačima koji su konzumirali alkohol iz PU vukovarsko srijemske savjetuju:

  • ne sjedajte za upravljač vozila, ostavite vozilo parkirano,

  • osigurajte si (javni) prijevoz,

  • razmislite, cijena jedne runde pića iznosi koliko i taksi prijevoz do kuće,

  • ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag te neka on ne konzumira alkohol,

  • ako niste u društvu s poznatom osobom zamolite nekoga trijeznog vozača da vas preveze do odredišta,

  • ne dozvolite da postanete crna statistička brojka,

  • ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan,

  • imajte u vidu da vozač pod utjecajem alkohola ne dovodi u opasnost samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu,

  • budite odgovorni prema sebi i drugima.

Pročitano 225 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija