Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Ministrica Tramišak u Osijeku obišla izgradnju Objedinjenog hitnog bolničkog prijema

Ministrica Tramišak u Osijeku obišla izgradnju Objedinjenog hitnog bolničkog prijema HRT- Osijek

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak obišla je u Osijeku gradilište buduće  zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijama, vrijedne 164 milijuna kuna. Riječ je o najvećem  projektu ulaganja u zdravstvo na ovom području u posljednjih 30 godina.

-Vjerujemo kako je ovo početak onoga što smo ranije najavljivali, da ćemo veću pozornost posvetiti zdravstvenoj skrbi na području Osijeka i Osječko-baranjske županije, a izgradnja novoga OHPB-a prvi je korak u tome- poručila je ministrica Tramišak.

Osnovna je zamisao da se ambulante i dnevne bolnice, koje su trenutačno smještene u neodgovarajućim podrumskim prostorijama, presele u modernu zgradu, koja će omogućiti kvalitetniji razvoj zdravstvenih usluga rekao je ravnatelj osječkoga KBC-a Željko Zubčić i podsjetio  da se osječki KBC 2016. godine suočio s nedostatkom prostora pa su se odlučili na izgradnju nove zgrade koja će omogućiti i kvalitetniji rad studenata medicinskog fakulteta u Osijeku.

Dekan Medicinskog fakulteta Osijek, Ivica Mihaljević, rekao  je kako  na tom fakultetu studira više od tisuću studenata.

-Postali smo jedan od tri fakulteta u Europi, uz Budimpeštu i Pečuh, koji ima studij na njemačkom jeziku, gdje imamo upisana 52 studenta, a iduće godine planiramo upisati novih 60 studenata. U pripremi su studij farmacije te studij biotehnologije na engleskom jeziku, koji ćemo ostvariti u suradnji s osječkim Prehrambeno-tehnološkim fakultetom- zaključio je dekan Mihaljević.

Pročitano 530 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI