Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

GSV raspravljao o obveznim COVID potvrdama

Socijalni partneri podržali su u ponedjeljak na sjednici Gospodarsko socijalnog vijeća (GSV) uvođenje obveznih covid potvrda, ali uz primjedbe da ih se uvodi parcijalno i da to pitanje treba biti riješeno na cjeloviti način.

- Svi sudionici su podržali uvođenje obaveznih COVID potvrda, ali je bilo primjedbi da su one parcijalno uvedene i da to treba napraviti na cjelovit način na što je ministar zdravstva rekao da se to može događati u korelaciji ovisno s razvojem situacije i da se razmišlja o svim mogućim varijantama. Mnogi su otvorili pitanje obaveznog cijepljenja jer ova situacija sada u kojoj 50 ljudi dnevno umire je neizdrživa - rekao je predsjedavajući GSV-a, sindikalist Vilim Ribić.

-Većina socijalnih partnera, ali isto tako i poslodavaca je pozdravila uvođenje COVID potvrda sa određenim pitanjima koja se odnose na opseg istih, vrijeme uvođenja i neke druge elemente- rekao je ministar zdravstva Vili Beroš dodajući kako su sve glasniji zahtjevi da se obveza COVID potvrda uvede i u privatnom sektoru. Barem jednom dijelu.

-U narednim danima procijenit će se stanje i razmotriti odluka o mogućem širenju na kafiće, teretane, restorane - rekao je Beroš.

 

Pročitano 699 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI