Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Pavliček: Prikupili smo više od 300.000 potpisa za hrvatsku kunu

Hrvatski suverenisti su izvijestili kako su prikupili više od 300.000 potpisa za referendumsku inicijativu "Zaštitimo hrvatsku kunu", no o konačnom broju ne mogu govoriti jer potpisi još stižu te će biti obrađeni sljedećih dana.

Prikupljanje potpisa završilo je u nedjelju, 7. studenog, u ponoć, a cilj referendumske inicijative je omogućiti biračima da na referendumu odluče o pitanju: Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba koja glasi: Novčana jedinica Republike Hrvatske jest kuna, koja se dijeli na stotinu lipa. Odluku o promjeni novčane jedinice u Republici Hrvatskoj donose birači na referendumu. 

Za raspisivanje referenduma čiji je cilj spriječiti uvođenje eura potrebno je prikupiti 368.867 pravovaljanih potpisa.

- Po svim pokazateljima prešli smo broj od 300.000 prikupljenih potpisa, no u ovom trenutku još uvijek ne možemo izvijestiti o konačnom broju, budući da potpisne knjižice tek pristižu u središnjicu, gdje će sljedećih dana biti i obrađene - navodi u priopćenju Marijan Pavliček, član organizacijskog odbora referendumske inicijative i predsjednik Hrvatskih suverenista.

 Pavliček je dodaje i kako je inicijativa odrađivanja u vrijeme pandemije te da je stoga cijeli taj posao bilo teže odraditi jer je bilo teže doći do građana.

- Kakav god rezultat bio mi smo iznimno zadovoljni. Ovo je, zapravo, jasna poruka Vladi RH da građani žele da o (ne)uvođenju eura sami odluče, a jedini način za to je putem referenduma - rekao je Pavliček zahvaljujući svim građanima koji su podržali inicijativu kao i brojnim volonterima koji su posao odradili na terenu.

Inicijativu „Zaštitimo hrvatsku kunu“ proveli su Hrvatski suverenisti i HSP uz podršku dijela saborskih zastupnika, nekih europarlamentaraca, udruga, sportaša…

Pročitano 445 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI