Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Kreće izgradnja poučnih staza Sopot i Trbušanci

Kreće izgradnja poučnih staza Sopot i Trbušanci Foto: Grad Vinkovci

U Vinkovcima su se potpisali ugovori o izvođenju radova na izgradnji staza Sopot i Trbušanci kojima se ostvaruju svi preduvjeti za početak izgradnje ovih dvaju poučnih staza.

Ugovore se potpisali gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i predstavnik tvrtke ENERGOGRADNJA d.o.o. Marko Ivanšić.

Projekti „Izgradnja poučne staze Trbušanci“ i „Izgradnja poučne staze Sopot“, zajedno su vrijedni gotovo 1,5 milijuna kuna, u stopostotnom iznosu financirani EU sredstvima.

Ovi projekti pridonose realizaciji ciljeva i prioriteta Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine, odnosno poboljšanju otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava kroz uspostavu i uređenje poučne staze s pratećim sadržajima.

- Poučna staza Sopot nastavak je našeg projekta „Park šuma Kanovci“ i tako ćemo zaokružiti jednu cjelinu na Sopotu, gdje će naši sugrađani moći provesti cijeli dan u prirodi, šetati poučnim stazama, popeti se na vidikovac i odmoriti, ali i rekreativno vježbati te možda nakon toga otići na PIK-ov stan. Kada govorimo o Poučnoj stazi Trbušanci, važno je naglasiti kako ćemo na ovaj način povezati vinkovački dio Trbušanaca s privlačkim dijelom, budući da je i njima prošao projekt poučne staze na kojem smo također u agenciji radili. Rok za završetak radova je pet mjeseci nakon uvođenja u posao, za obje poučne staze – rekla je Danijela Slipčević, direktorica Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA.

Kada je o samim radovima riječ, dodaje, duž staze će biti postavljene informativno-edukativne table odnosno poučni paneli koji će poučavati o biljnim i životinjskim vrstama ovog podneblja, kao i brojni drugi sadržaji, a sve kako bi učenicima, posjetiteljima i turistima približili životinjski i biljni svijet našega kraja te kako bi stvorili što kvalitetnije uvjete za aktivan boravak u šumi.

- I dalje nastavljamo s projektima koji će doprinijeti da u konačnici imamo jednu turističku infrastrukturu, ali i isto tako i prostor u kojemu će naši sugrađani provoditi vrijeme. Kroz ovakve projekte našeg Odjela za gospodarstvo i VIA-e, ne samo da doprinosimo turističkoj infrastrukturi, nego u cijelosti i gospodarstvu na našem području. Očekujemo da ćemo vrlo brzo odraditi posao te turističku infrastrukturu staviti na raspolaganje našim sugrađanima – ističe ovom prigodom gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Ovi projekti će, naglasio je, doprinijeti i povećanju privlačnosti obrazovnog kapaciteta te uspostavi boljeg upravljanja šumom. Također, uređenjem šume te ponudom novih atraktivnih sadržaja, kao što su poučne staze, novi informativno-edukativni sadržaji, te odmorišta s vježbalištem, povećat će se broj posjetitelja, ali i podignuti znanja i svijest šire lokalne zajednice o važnosti šuma i očuvanju njihove bioraznolikosti.

Pročitano 467 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI