Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Uhićena bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ravnatelj SAFU-a, Tomislav Petric te još dvije osobe,

U akciji Ureda europskog javnog tužitelja u RH policija je u srijedu ujutro zbog afere Softver uhitila bivšu ministricu regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelu Žalac, ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric te još dvije osobe, prenosi HINA.

Sumnjiče ih da su počinile kaznena djela u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU te u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU), vezano uz postupke javne nabave informatičkog sustava.

-Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti- izvijestio je Ured europskog tužitelja.

Ravnateljstvo policije je, ne objavivši identitete osumnjičenika, priopćilo da je kriminalističkim istraživanjem, pored fizičkih osoba, obuhvaćeno nekoliko pravnih osoba s područja PU zagrebačke, PU splitsko-dalmatinske i PU vukovarsko-srijemske.

U tijeku je provođenje više dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog  kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj, dodalo je Ravnateljstvo policije.

Riječ je o sumnjivom poslu izrade softvera teškog oko 16,2 milijuna kuna, koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije u vrijeme dok mu je na čelu bila Gabrijela Žalac dodijelilo tvrtki Ampelos.

Pročitano 557 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI