Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Održan radni sastanak dviju prijateljskih županija

Radni sastanak Vukovarsko-srijemske i Dubrovačko-neretvanske županije Radni sastanak Vukovarsko-srijemske i Dubrovačko-neretvanske županije Foto: Matea Karlović

U maloj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije održan je zajednički radni sastanak Vukovarsko-srijemske i Dubrovačko-neretvanske županije u kojem su predstavnici županija govorili o dobroj gospodarskoj suradnji između dviju prijateljskih županija.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić istaknuo je koji su to ciljevi gospodarske suradnje.

- Započeli smo svojevrsni projekt približavanja tržišta Dubrovačko-neretvanskoj županiji, posebice turističkog tržišta proizvodima s kontinenta, poglavito Vukovarsko-srijemske županije gdje je njihov klaster već počeo dostavljati određene proizvode turističkom tržištu Dubrovniku. Problem nam je velika udaljenost međutim izgradnjom mosta kod Svilaja realizira se postupno koridor 5C koji će povezati ove dvije županije i krajnji jug i krajnji istok Hrvatske te će ta i svaka druga suradnja biti još lakša, bolja i brža - rekao je Dobroslavić, koji je dodao kako se također radi na boljem povezivanju županija i putem zračnog prijevoza kojim bi se olakšao način ponude turističkih potencijala turistima koji dolaze u Dubrovnik, ali i turistima s dubrovačkog područja koji će posjetiti Istok Hrvatske. 

Ravnateljica Razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, kazala je kako dugi niz godina surađuju sa županijom, ali i sa Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije počevši otvaranjem zajedničkog ureda u Brusselsu te od tada zajednički sudjeluju na europskim projektima, ali i na programima povezivanja ovih dviju županija.

- Trenutno radimo na zajedničkim projektima i programima za prekograničnu suradnju Hrvatska, Bosna Hercegovina i Crna Gora gdje imamo pet tema pa se nadam kako ćemo u konačnici kroz te zajedničke projekte povezati zelenu i plavnu Hrvatsku - rekla je Milić.

Ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota ističe veliko zadovoljstvo uspješnim suradnjama te naglašava:

- Ono što povezuje zelenu i plavu Hrvatsku, to su upravo naši proizvođači, mali i srednji OPG-ovci te je nama, kada je u pitanju prijateljstvo, pomoć i suradnja, Dubrovačko-neretvanska županija uvijek bila na raspolaganju i isto tako njihova Razvojna agencija - istaknuo je Cota.

O dobroj međusobnoj suradnji dviju prijateljskih županija govorio je i župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić.

- Ovakvim prijateljstvom počinje najprije gospodarska suradnja i suradnja na mnogim poljima. Ono što nas kao županiju zanima su iskustva u turizmu, a ta iskustva želim prenijeti u našu županiju jer je jedan veliki prostor, u turističkom smislu, naše županije neiskorišten, a ako od nekoga možemo učiti to je sasvim sigurno Dubrovačko-neretvanska županija - zaključuje Dekanić.

Nakon održanog sastanka predstavnici obje županije odali su počast svim žrtvama Domovinskog rata polaganjem vijenaca na Ovčari i Memorijalnom groblju u Vukovaru te posjetili Vukovarski vodotoranj.

Pročitano 518 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI