Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Beroš: Delta-plus soj koronavirusa je10 posto zaraznija varijanta od brzoširećeg dosadašnjeg delta soja

Ministar zdravstva Vili Beroš u četvrtak je upozorio da se delta-plus soj koronavirusa, 10 posto zaraznija varijanta od brzoširećeg dosadašnjeg delta soja, pojavio u Hrvatskoj na tri lokacije, u zemlji se bilježe rekordni brojevi novozaraženih i umrlih, pa je pozvao građane da se što prije cijepe, prenosi HINA.

Delta-plus soj pojavio se prošloga tjedna u Hrvatskoj i do sada je zabilježen u Čakovcu, Splitu i Zagrebu, rekao je Beroš na sjednici Vlade iznoseći to kao dodatni argument za cijepjenje.

Od ključne je važnosti da se građani što ranije upute po treću dozu cjepiva kako bi bili maksimalno zaštićeni od postojećih i novih varijanti koronavirusa, kazao je i dodao kako je treća doza osobito značajna u sredinama s velikim brojem novooboljelih.

Iako bolnice dodatno smanjuju hladni pogon i elektivne zahvate, Beroš je naveo da je do sada "u svim fazama epidemije osigurano nesmetano pružanje skrbi svim hitnim i prioritetnim  pacijentima".

Ministarstvo zdravstva, naveo je, u tom je smislu zatražilo od HZZO-a analizu kapaciteta i potreba za dijagnostičkim pregledima i zahvatima onkoloških boelsnika te mogućnosti i potrebe dodatnih ugovaranja postupaka s ostalim (privatnim) pružateljima zdravstvenih usluga.

-Ovo je mjera predostrožnosti kojom želimo osigurati maksimalno moguću dostupnost zdravstvene skrbi svim teško oboljelim ne-covid bolesicima- poručio je.

Pročitano 627 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI