Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko-srijemska županije obilježila svoj dan

Vukovarsko-srijemska županije obilježila svoj dan Novosti Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija  je u Vinkovcima obilježila svoj dan i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Martina. Tim povodom odana je  počast hrvatskim braniteljima  polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  kod Spomenika hrvatskim braniteljima u Vinkovcima, te održana sveta misa u Crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima  koju je predvodio nadbiskup đakovačko-osječki  mons. Đuro Hranić.

Obilježavanje je nastavljeno svečanom sjednicom vukovarsko-srijemske Županijske skupštine na kojoj je svim stanovnicima Dan županije čestitao župan Damir Dekanić.  On je izrazio bojazan  konačnim rezultatima popisa stanovništva koji bi mogli pokazati gubitak stanovnika u Vukovarsko-srijemskoj županiji veličine grada od oko 30.000 stanovnika. Prema njegovom mišljenju takve negativne trendove  može spriječiti samo snažni zamah gospodarskih projekata.

-Bez ubrzanog razvoja gospodarstva, bez novih dobro plaćenih radnih mjesta, bez boljih uvjeta života za mlade ljude, za one koji gledaju  u svijet što se događa i žele takve uvjete, nećemo moći naprijed, niti zadržati našu mladost u ovom prostorima, pogotovo visoko obrazovanu. Moramo im omogućiti dobre uvjete života ovdje, dobra radna mjesta i dobre plaće. To možemo učiniti samo razvojem gospodarstva, raznim projektima, sufinanciranjima od strane županije, jedinica lokalne samouprave ali i strateškim odlukama Republike Hrvatske- naglasio je Dekanić

Predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković  potvrdio je kako su kvalitetni projekti jedini način za poboljšanje kvalitete života u županiji o ostanak mladih.

-Borimo se i skrbimo kako za gospodarstvo tako i za stanovništvo na našem području. Nastojimo maksimalno koristiti resurse koje imamo i aktivirati mrtve kapitale. Puno smo radili na izgradnji infrastrukture da bi postigli sve uvjete za planove koje imamo u budućem razdoblju- rekao je Milinković.

Na svečanoj  sjednici Županijske skupštine dodijeljene  su nagrade županije pojedincima i tvrtkama za svekoliki doprinos  napretku županije.

Pročitano 504 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI