Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Od utorka se počinju primjenjivati COVID potvrde

Šef Stožera, Davor Božinović Šef Stožera, Davor Božinović

Od utorka se u javnom i državnom sektoru počinju primjenjivati COVID potvrde, o čemu je Stožer izvijestio na konferenciji za novinare.

Odluka o COVID potvrdama stupa na snagu u ponedjeljak, a počinje se primjenjivati u utorak. COVID potvrde će biti potrebne kako za zaposlenike, tako i za građane koji dolaze u državne i javne službe.

Po riječima šefa Stožera, Davora Božinovića, ova mjera uvodi se isključivo iz epidemioloških razloga.

- EU digitalna potvrda je dokaz da je osoba testirana, negativna, preboljela ili cijepljena. Odluka se odnosi na dužnosnike, državne i javne službenike, lokalne službenike, zaposlenike trgovačkih društava u vlasti države ili lokalne samouprave rekao je Božinović.

- Dužnosnici, službenici i zaposlenici obavezni su EU potvrdu ili odgovarajući dokaz predočiti prilikom ulaska u prostorije i dati je na uvid osobi koju poslodavac odredi. Ista odluka odnosi se na sve stranke koje tu dolaze, sve pružatelje usluge koji pružaju usluge u tim prostorima ili druge osobe koje tu dolaze po bilo kojoj osnovi. Oni koji odbiju predočiti potvrdu ne mogu ulaziti u prostorije – pojasnio je Božinović

Tko sve može provoditi testiranje objavljeno je na stranicama HZJZ.

Božinović je također rekao kako je dana preporuka i poslodavcima na koje se ovo ne odnosi da sami mogu uvesti mjeru.

 

Pročitano 747 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI