Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Učenici iz Crne Gore u posjeti Vukovaru

Učenici iz Crne Gore u posjeti Vukovaru FOTO: Žana Kunji

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore organiziralo je terensku nastavu s ciljem upoznavanja hrvatskog iseljeništva s Domovinom. Učenici iz Crne Gore posjetili su Vukovar, a u Gradskoj vijećnici primio ih je gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima.


- Čast mi je i zadovoljstvo što smo ugostili najmlađe Hrvate u Crnoj Gori u našem gradu. Bilo je zanimljivo i djeca su imala brojna pitanja i to mi je zaista drago. Nadam se da će im Vukovar ostati u lijepom sjećanju – rekao je gradonačelnik.

Dvadeset i tri osnovnoškolca iz Tivta i Kotora smješteni su u Vukovaru te prolaze školski program koji inače pohađaju osmaši u Republici Hrvatskoj. Upoznaju se s Domovinskim ratom, a posjetili su i Memorijalni centar Domovinskog rata, Memorijalno groblje, Ovčaru i druga mjesta sjećanja te muzeje.

crna gora djeca

Valentina Sertić, učiteljica hrvatske nastave u Crnoj Gori rekla je kako joj je izrazito drago da su, unatoč pandemiji, došli u Vukovar.
- Dojmovi su odlični. Djeca su dugo iščekivala ovaj posjet i iznenadili su nas zrelošću i odgovornošću. Počeli su o ratu razmišljati na drugačiji način i jako sam ponosna na to – rekla je Sertić te naglasila kako ovakvi izleti ostavljaju dubok trag kod učenika i podižu razinu kvalitete nastave.

Djeca su za gradonačelnika imala brojna pitanja, a na kraju posjeta uručeni su im prigodni pokloni.

Pročitano 694 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI