Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Poziv da „Zvon za Vukovar” zazvoni u svim mjestima

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga 2021., Franjevački samostan Vukovar podsjetio je na višegodišnju dobro prihvaćenu inicijativu „Zvon za Vukovar” da 18. studenoga u 18 sati i 11 minuta zazvone sva zvona u svim našim mjestima u znak sjećanja na žrtvu Vukovara, te pozva na molitvu za žrtve i za one koji su zločine počinili.

- Kao i proteklih godina, i ove će se godine toga dana desetci tisuća hodočasnika uputiti onim poznatim nam putem, od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja, kojim je koračala kolona prognanih Vukovaraca prije 30 godina, a kako bi iskazala pijetet žrtvi grada Vukovara – stoji u priopćenju koje je potpisao župnik fra Ivica Jagodić koji podsjeća na preporuku da zbog epidemiološke situacije jedinice lokalne samouprave na svojim područjima organiziraju obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

- Kako bi „Zvon za Vukovar” bio što snažniji i doista došao do srca i misli što većega broja ljudi, počevši od onih najmanjih do najstarijih, ali jednako tako i svih onih koji nisu u mogućnosti doći u Vukovar, a žele sudjelovati u obilježavanju Dana sjećanja, ovim putem, vas dragi mediji molimo da nam se pridružite u proklamiranju, najavi i pozivu ove inicijative. Udružimo srca i snage zajedno te omogućimo da se sjećanje i poruka prenosi i nadalje, neka ostanu živi u svima nama, dok zvona pozivaju na molitvu! Jer upravo nam ona omogućuje obuhvaćanje cjelovitosti događaja, istovremeno nagoviještajući nadu - stoji u priopćenju.

Također se preporučuje „prikladna i upečatljiva zvonjava od 10 minuta, dovoljno jaka i trajna da pošalje poruku i istakne razliku uobičajenog zvona”, te se izražava nada da će inicijativa „Zvon za Vukovar” diljem Domovine biti prihvaćena, a sva zvona zazvoniti 18. studenoga u 18,11 sati.

 

Pročitano 423 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI