Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Penava: Vukovar podiže optužnicu hrvatskome narodu, jer hrvatska vlast proizlazi iz naroda, za zločin počinjen u Vukovaru 1991.

Gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava, održao je konferenciju za medije koju je pratila  izložba  pod nazivom  „Optužnica“  a na temu nekažnjavanja odgovornih za zločine počinjene u Vukovaru 1991.

Penava je ponovno prozvao hrvatsku vlast na nečinjenje ničega po pitanju procesuiranja onih koji su počinili zločine u Vukovaru tijekom Domovinskog rata.

-Kao gradonačelnik građana grada Vukovara, svojih građana, u ime 1.292 poginulih Vukovaraca, u ime kojih nema tko govoriti, jer su ubijeni, a za čiju smrt nitko nije odgovarao te stoga predstavljaju nečistu savjest hrvatskoj državi i hrvatskome narodu, postavljam pitanje: Treba li se izdajom zvati?!

Penava se osvrnuo i na postavljene panoe na kojima je izložena optužnica DORH-a,  kojom je optužen vrh JNA, a po kojoj se 19 godina  ništa ne događa.

-Nad tim panoima grad Vukovar, na čelu sa mnom kao gradonačelnikom, podiže optužnicu hrvatskome narodu, jer u Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda. – rekao je gradonačelnik Penava.

U središtu Vukovara je izloženo 20 panoa na kojima su dijelovi optužnice, koju je podignulo  24. prosinca 2002. godine  Županijsko državno odvjetništvo, a na kojima su među ostalim i  čelni ljudi tadašnjeg generalštaba JNA.

Pročitano 753 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI