Ispiši ovu stranicu

Premijer najavio izmjene zakona i sankcije za nepoštivanje covid potvrda

Premijer Andrej Plenković Premijer Andrej Plenković Foto: HRV arhiva

Premijer Andrej Plenković najavio je na sjednici Vlade, a javlja Hina izmjene zakona i sankcije za one koji ne poštuju odluke o covid potvrdama i potiču na prosvjede, istaknuvši neobičnim što se prosvjedi zbog uvođenja potvrda zbivaju zbog testiranja.

Kako je rekao, naložio je ministru pravosuđa i uprave Ivanu Malenici, zdravstva Viliju Berošu i unutarnjih poslova Davoru Božinoviću da vide kako će promijeniti potrebne zakone.

-Je li to Zakon o civilnoj zaštiti, o zaštiti od zaraznih bolesti ili nešto treće da uvedemo sankcije i to financijske, prekršajne za ove koji će se ponašati da odluke koje Stožer donosi na temelju zakona da bi zaštitio zdravlje građana, bagateliziraju, ignoriraju i pozivaju na građanski neposluh. To ne dolazi u obzir - poručio je Plenković podsjetivši kako covid potvrda ne znači obvezno cijepljenje te da cijepljenima omogućuje da imaju kontakt s necijepljenima koji imaju test pa znaju da nisu zaraženi, a necijepljenima s testom omogućava normalno funkcioniranje, bilo kroz posao u javnim i državnim institucijama ili pak obavljanja poslova s tim institucijama.

Dodao je i kako je to vrsta društvenog kompromisa koji zahtijeva benigni bris.

-Ne vidim zašto bi jednostavni bris bilo kome trebao predstavljati problem, jer ispada da se ovi prosvjedi zbivaju ne zbog cijepljenja, nego zbog testiranja, brisa koji traje jednu sekundu. Ako je bris od jedne sekunde problem tolikom broju ljudi, onda je to nešto jako neobično - ocijenio je.

Pročitano 452 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić