Ispiši ovu stranicu

Dodijeljene nagrade za natječaj Napiši pjesmu i osvoji bicikl

Dodijeljene nagrade za natječaj Napiši pjesmu i osvoji bicikl Foto: LC Vukovar

Već tradicionalno, Lions club Vukovar i ove je godine raspisao literarni natječaj za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske pod nazivom „Napiši pjesmu i osvoji bicikl“. Ovogodišnja tema bila je „Vukovar – turistički dragulj“, a na natječaj je pristiglo 250 radova iz 71 osnovne škole iz cijele Hrvatske.Prema odluci stručnog povjerenstva prvo mjesto i bicikl osvojila je Jana Vančina – OŠ Dr. Branimira Markovića, Ravna Gora, Gorski Kotar, mentorica - Gordana Podobnik.

Vrijedne nagrade učenicima su uručene na prigodnoj svečanosti protekle nedjelje u Studentskom domu „Leopold“ u Vukovaru po dolasku pedesetak biciklista u tradicionalnoj biciklističkoj vožnji od Osijeka do Vukovara u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

U skladu s epidemiološkim mjerama, nagrađeni učenici svoje su radove čitali putem Zoom aplikacije, no nekoliko njih je posjetilo Vukovar i uživo pročitalo svoje radove.
- Bicikl vozim u moj Gorski Kotar i mojoj sreći nema kraja – rekla je pobjednica natječaja Jana Vančina koja je osobno preuzela bicikl.

DrugoplasiranaVita Šošić Babić iz Zagreba nije skrivala osmijeh i veselje s lica te budući da pohađa baletnu školu izvela je prekrasnu kratku baletnu točku.

Stručno prosudbeno povjerenstvo sačinjavali su dr. sc. Tijana Pavliček iz Gimnazije Vukovar, Irina Marić iz Tehničke škole Nikola Tesla Vukovar te Eleonora Đekić iz Gradske knjižnice Vukovar.

Suorganizatori ovog projekta Lions kluba Vukovar su URB Kotrljaneri Osijek, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, Studentski dom Leopold Vukovar, Alumni VEVU te Lions District-126 Croatia.

 

Pročitano 646 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić