Ispiši ovu stranicu

Prije 30 godina slomljena obrana Laslova

Ministar Tomo Medved Ministar Tomo Medved Hina

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u središtu mjesta u Laslovu je obilježena 30. obljetnica obrane i stradanja u Domovinskom ratu, a Laslovo su branili Hrvati i Mađari.

Obrana Laslova od velikosrpske gresije trajala je 152 dana, do 24. studenog 1991. godine, kada su se preostali branitelji i civili probili iz okruženja.

U obrani Laslova, koje je prije Domovinskog rata imalo 1.370 stanovnika, poginulo je 48 branitelja i civila.

Uz obitelji poginulih branitelja, obilježavanju stradanja Laslova i njegovih mještana nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ratni zapovjednik obrane mjesta Ladislav Kočiš, osječko-baranjski župan Ivan Anušić, saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Jankovics i predstavnici udruga iz Domovinskog rata.

Ministar Medved podsjetio je kako je Laslovo okupirano nakon junačke obrane te da su, uz velike žrtve, preostali branitelji i civili spašeni iz okruženja.
"Još uvijek imamo veliki broj nestalih i to je prioritet svih prioriteta u našoj Vladi. Usmjereni smo ka rješavanju sudbine svih nestalih, ali moramo reći da izostaje suradnja i doprinos Srbije u dostavi zapisnika i informacija o tome gdje su posmrtni ostatci nestalih osoba", upozorio je Medved.

Pročitano 444 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun