Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Konferencija: „Hrvatska kakvu trebamo”

Konferencija: „Hrvatska kakvu trebamo” Foto: Hina

Slavonija i Baranja imaju pozitivne trendove u rastu gospodarstva, zapošljavanju i demografskim kretanjima, ali su za daljnji razvoj potrebne promjene kako bi potencijali ovoga područja bili još kvalitetnije iskorišteni, naglašeno je na konferenciji „Hrvatska kakvu trebamo” održanoj u Osijeku.

Konferenciji je nazočila i ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak rekavši kako je spomenutim trendovima zasigurno pridonijelo i korištenje europskih fondova.

Iznijela je i podatak kako je u posljednjih šest godina u Slavoniji i Baranji ugovoreno 740 poduzetničkih projekata, koji su omogućili otvaranje dvije tisuće novih i očuvanje postojećih 11 tisuća radnih mjesta.

Po riječima osječko – baranjskog župana Ivana Anušića, da bi Slavonija mogla krenuti s razvojem još kvalitetnije ne ovisno o nikome, moraju se mijenjati neki zakonski okviri „koji će omogućiti da potencijali s kojima raspolažemo budu kvalitetno iskorišteni, prvenstveno u korist lokalne i regionalne zajednice, a onda i nacionalnog interesa”, a to se odnosi na tri segmenta: poljoprivredu, eksploataciju drvne mase i sustav gospodarenja vodama Drave i Dunavu.

Konferenciju su organizirali „Večernji list” i Osječko-baranjska županija.

Pročitano 482 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI