Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama Foto: J. Vrdoljak

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava 25. studenoga, Županijski tim Vukovarsko-srijemske županije za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održao je sastanak na kojem je između ostalog rečeno kako je problem nasilja nad ženama i dalje globalni društveni problem na kojem treba raditi u sinergiji svih institucija i ustanova koje su uključene u ovu problematiku kako bi rezultati bili pozitivni.

Ivana Sučić iz udruge B.a.B.e. i voditeljica Županijskog tima je rekla kako prema podatcima PU vukovarsko – srijemske se u ovoj godini u odnosu na prvih deset mjeseci 2020. godine bilježi pad kada je riječ o prekršajima i kaznenim djelima nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

- Napomenula bih da smo od 1. srpnja 2021., u Kazneni zakon uspjeli uvesti i osvetničku pornografiju. Od tada smo na području naše PU vukovarsko – srijemske evidentirali samo jedan takav slučaj. No, ono što pokušavamo je osvijestiti sve koji se bave ovom problematikom da je riječ o kaznenom djelu – rekla je Sučić, dodajući kako statistički podatci ne prikazuju uvijek realno stanje.

Nasilje nad ženama najrašireniji je oblik ugrožavanja temeljnih ljudskih prava no, ipak, najveći broj nasilja ostaje neregistriran.

Sučić je poručila svim ženama žrtvama obiteljskog nasilja da i onda kada misle da nema izlaza im se obrate za pomoć, jer izlaza uvijek ima.

Pročitano 497 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI