Ispiši ovu stranicu

Proširuju se kapaciteti za covid pacijente u vukovarskoj bolnici

Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar Foto: HRV arhiva

S obzirom na rastući broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj pa tako i Vukovarsko-srijemskoj županiji, provjerili smo kakva je situacija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar i Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

Kako doznajemo od zamjenika ravnateljice Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar i predsjednika Stručnog vijeća izv.prof.dr.sc. Siniše Maslovare, prostorni i ljudski kapaciteti za prijem covid pacijenata su na maksimumu.
-Sazvali smo izvanredno hitno Stručno vijeće kako bi postigli nekakav konsenzus o načinu daljnjeg funkcioniranja u ovako složenim uvjetima. Dogovorili smo proširivanje kapaciteta. Prostor se pregrađuje i preuređuje kako bi ga se proširilo i organiziralo za potrebe covid pacijenata. Zbog nedostatka osoblja, dio medicinskih sestara bit će preraspoređen s drugih odjela na covid i interni odjel kako bi se omogućio njihov normalan rad u ovakvim uvjetima – pojašnjava izv.prof.dr.sc.  Maslovara. Rekao je i kako je, prvenstveno zbog smanjenog broja raspoloživih anesteziologa koji su također raspoređeni na zbrinjavanje covid pacijenata, posebice onih na respiratoru, broj operacijskih dvorana reduciran na jednu u kojoj se odvija samo hitni i onkološki program.

U Vinkovačkoj bolnici slobodna je još 1/3 kapaciteta za prijem covid bolesnika.

Pročitano 612 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić