Ispiši ovu stranicu

Kuća za Golubicu

Konačno u vlastitim prostorima Konačno u vlastitim prostorima Foto: Arhiv DMROVU

Poslije dužih priprema, predstavnici Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar danas su potpisali Ugovor o kupnji stambenog objekta u kojem će se provoditi aktivnosti organiziranog stanovanja. Stambeni objekt se sastoji od dva komforna stana u kojima će moći živjeti po pet korisnika.

Ovim činom osigurava se još kvalitetniji život osobama s mentalnom retardacijom – intelektualnim teškoćama, a ujedno se omogućava i povećanje broja korisnika. Prema riječima predsjednika društva Ivice Azenića, kupnja kuće realizirana je kreditom komercijalne banke uz potporu Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

 

Kredit je odobren temeljem procijene ekonomske isplativost ovog projekta u  smislu da je otplata kredita manja od trenutnih troškova vezanih za iznajmljene stanove – kuće koji se sada koriste, a pored toga u novim prostorima postoji mogućnost za proširenje smještajnih kapaciteta.  U tijeku su manji adaptivni radovi, uređivanje i opremanje kuće, a članovi udruge očekuju i skoro svečano otvorenje. 

Pročitano 1756 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar