Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Proračun Grada Osijeka za 2022. godinu težak milijardu i 87 milijuna kuna

Vijećnici Grada Osijeka izglasali su proračun za 2022. godinu vrijedan milijardu i 87 milijuna kuna. U odnosu na proračun iz 2021. veći je za 268,8 milijuna kuna.

Gradonačelnik Ivan Radić naglasio je kako je proračun Grada Osijeka kreiran kako bi se ostvarili važni ciljevi, prvenstveno nastavak gospodarskog rasta i daljnjeg razvoja grada Osijeka, osnaživanje sustava predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja, podizanje kvalitete objekata namijenjenih kulturi, sportu i rekreaciji, sveobuhvatnije održavanje komunalne infrastrukture te nastavak zaštite najranjivijih skupina građana.

-S ciljem poticanja razvoja gospodarstva u 2022., Grad Osijek planira poticati poduzetništvo s 5,5 milijuna kuna, što je rast od 18 posto u odnosu na 2021. Usto, planiran je i dovršetak započetih projekata u sklopu Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU 2014.-2020.), kao što su projekt Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe (79,4 milijuna kuna), Centar za posjetitelje Tvrđe (13,7 milijuna kuna) i izgradnja zgrade IT parka (48,5 milijuna kuna). -rekao je Radić.

U proračunu su osigurana sredstva za provođenje programa u sportu u iznosu 40,6 milijuna kuna. Osijek će konačno dobiti olimpijski bazen koji će omogućiti održavanje natjecanja u vodenim sportovima. Dodatna ulaganja u sportsku infrastrukturu dosegnut će 33 milijuna kuna u promatranom razdoblju. Planirana je i temeljita rekonstrukcija stadiona Gradski vrt vrijedna 15 milijuna kuna, nakon izgradnje novog stadiona NK Osijeka.

Pročitano 577 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI