Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Ministar Medved najavio nova iskapanja na području županije

Na tematskoj sjednici saborskog Odbora za ratne veterane bilo je riječi  o nedavno pronađenoj masovnoj grobnici uz cestu Pačetin - Bobota u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved potvrdio je kako je zasad je pronađeno 11 posmrtnih ostataka za koje još nije poznat identitet te upozorava kako očekuju pronalazak još ostataka. Trenutno su iskapanja u tijeku samo na područje Bobote, no u pripremi su iskapanja na još dva mjesta na području Vukovarsko-srijemske županije rekao  je ministar Medved.

-Poziv je svima, najmanje što mogu učiniti i pomoći u ovom procesu je dati, odnosno podijeliti s nama ovu informaciju, ostalo je u nadležnosti ministartva hrvatskih branitelja. Jednako tako i zaštita tajnosti osoba koje daju informaciju je zagarantirana, ne postoji bojazan da ukoliko daju informaciju mogu imati određene konzekvence za to- rekao je ministar.

Predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih branitelja i civila, Ljiljana Alvir, nezadovoljna je dinamikom traženja nestalih osoba u Domovinskome ratu.

-Sama dinamika nije zadovoljavajuća u smislu da je prošlo trideset godina i da članovi obitelji umiru, a da nisu saznali istinu o svojim najmilijima, ali napore koje ulaže ministarstvo i svi oni koji se time bave, po onome što mi vidimo na dnevnoj razini su zadovoljavajući- rekla je Alvir.

Pročitano 610 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI