Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Broj oboljelih u našoj županiji i gradu Vukovaru je u blagom padu

Unatoč velikom broju građana koji su posjetili Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju  iz cijele Hrvatske tijekom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.- 2021. ,broj oboljelih od koronavirusa nije se povećao, štoviše mjerodavne službe bilježe blagi pad, doznajemo od dr. Jasne Topolovec  u vukovarskoj Epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije. Dr. Jasna Topolovec izrazila je nadu kako bi se takav pozitivan trend mogao nastaviti ukoliko se što veći broj ljudi cijepi protiv koronavirusa.

Dr. Topolovec je naglasila kako je cijepljenje jedini način suzbijanja epidemije te apelirala na sugrađane  koji nisu cijepljeni da se cijepe.

-U Vukovaru je to moguće u Domu zdravlja jednom tjedno, u Službi za epidemiologiju HZJZ i u ambulantama opće medicine.  Ukoliko bude i potrajalo veliko zanimanje za cijepljenje, vjerujemo kako ćemo i na razini Hrvatske i naše županije  još više smanjiti broj oboljelih, ali i broj umrlih i istodobno rasteretiti bolnice i bolničke kapacitete. – poručila je Topolovec.

Pročitano 1126 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI