Ispiši ovu stranicu

Dom zdravlja u Đakovu ima novi digitalni mamograf

Posjet Domu zdravlja Posjet Domu zdravlja OBŽ

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić sa suradnicima posjetio je ispostavu Doma zdravlja Osječko-baranjske županije u Đakovu.

Taj je dom u srpnju nabavio digitalni mamograf za potrebe Odjela radiološke dijagnostike, a da bi se uređaj pustio u funkciju, bilo je neophodno obaviti i dodatne građevinske, vodoinstalaterske i elektroinstalaterske radove u zgradi Doma zdravlja.

Ukupna je vrijednost digitalnog mamografa 1,5 milijuna kuna, a nabavljen je decentraliziranim sredstvima.

„Danas smo obišli i druge ambulante u Đakovu s obzirom da smo najveći iznos sredstava putem projekta Dostupnije primarne zdravstvene zaštite izdvojili upravo za đakovačku ispostavu Doma zdravlja OBŽ, ukupno oko 4,5 milijuna kuna”, rekao je župan Ivan Anušić.

Ravnateljica Doma zdravlja OBŽ Justinija Steiner zahvalila je Osječko-baranjskoj županiji na potpori za taj i druge projekte.

„Ova investicija je značajna za žene s područja Đakova, ali i cijele županije, a uređaj je jako važan u prevenciji karcinoma dojke koji je najčešći karcinom kod žena. Na uređaju radi 10 radiologa, svi su educirani, vrsni i umreženi, pa su i liste čekanja bitno smanjene. Dnevno se obavi 300 do 400 mamografija i to najviše iz Nacionalnog programa prevencije”, rekla je ravnateljica Steiner.

Novi digitalni mamograf u Đakovu omogućava brže i točnije dijagnosticiranje bolesti dojke.

Odlikuje se i manjom dozom zračenja, većom brzinom dobivanja snimke na ekološki prihvatljiv način.

Pročitano 472 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun