Ispiši ovu stranicu

Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu

Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu Foto: PU vukovarsko-srijemska

Uz podršku obitelji Tunjić, Ravnateljstva policije, Grada Županje i Vukovarsko-srijemske županije, Policijska uprava vukovarsko-srijemska organizirala je u Županji preventivno-edukativni program In memoriam Miroslav Tunjić – Živim život bez nasilja.

Program se organizira u spomen na tragično preminulog Miroslava Tunjića, žrtvu vršnjačkog nasilja 2010. godine, kao i u spomen na sve ostale žrtve vršnjačkog nasilja, kako bi se potaknuli mladi na osobni angažman u promicanju kulture nenasilja.

U središtu pozornosti su tako i ove godine bili mladi, učenici šest županjskih osnovnih škola, koje su se odazvale pozivu PU vukovarsko-srijemske te kroz mjesec studeni posebno angažirale u promicanju kulture nenasilja izborom promotora nenasilja.

Riječ je o učenicima koje su u njihovim školama prepoznali vršnjaci kao osobe koje su svojim ponašanjem aktivno promicali kulturu dijaloga, rješavanja sukoba na nenasilan način, poticali vršnjake na slogu i pomaganje učenicima koji imaju određenih poteškoća u učenju, ponašanju, prihvaćanju odgovornosti.

Izabrani promotori nenasilja predstavljeni su kroz svoje video i literarne uratke te su i ove godine, zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Županje i Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droge i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske Županije, simbolično nagrađeni.

Tendencija provedenih preventivno – edukativnih aktivnosti bila je motivirati zrelo, odgovorno i kritičko promišljanje mladih o problemu nasilja, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

Izabrani promotori nenasilja za 2021. godinu su Mia Marija Jovanovac, Petra Lukić, Nika Cimerman Pavić, Marina Jurić, Antponio Zirdum i Anđelina Martić.

U okviru programa izabrani promotori nenasilja posjetili su i Postaju granične policije Županja u čijem su prostoru pogledali postav Muzeja policije.

 

Pročitano 746 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar