Ispiši ovu stranicu

Otvoren Advent u Osijeku

Otvoren Advent u Osijeku Turistička zajednica Grada Osijeka

U Osijeku kao i u drugim gradovima Advent je važna tema o kojoj se priča i puno prije prosinca svake godine, a uspjeh Adventa ogleda se u zadovoljnim i sretnim posjetiteljima.

Uz proslavu dana grada u Osijeku je jučer otvoreno i tzv. Adventiranje koje predstavlja važan dio programa osječkog Adventa koji je na ovaj način prilagođen trenutnim epidemiološkim mjerama. Grad Osijek i Osječko-baranjska županija i ove godine potrudili su se kroz program Adventiranja osigurati blagdanski ugođaj kroz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić vjeruje kako će i ovoga prosinca Osijek privući brojne turiste svojim adventskim programom.
- Naše popularno Adventiranje je originalni modularni oblik Adventa koje donosi naš Osijek. Siguran sam da će jako puno naših sugrađana posjetiti Adventiranje, ali i da će se njima pridružiti i velik broj turista iz cijele Hrvatske i upoznati našu gostoljubivost i gastronomiju te vidjeti sve ljepote našega grada kojih smo mi itekako svijesni, rekao je Radić.

Adventiranje je otvorio premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković, koji se tom prilikom zahvalio gradonačelniku Radići na pozivu u Osijek.
- Veseli me što smo zajedno na poečtku Adventa u prekrasnom Osijeku koji je preprun parkova. Sigurna sam da će u ovako ugodnom vremenu mnoge Osječanke i Osječani uživati u ponudi koja je pripremljena u ovo predbožićno vrijeme. Želim svako dobro svim stnaovnicima grada Osijeka, rekao je Plenković.

Uz prepoznatljivo tradicionalni božićni tramvaj i raskošna svijetla Kaleidoskopa, put Adventiranja nastavlja se poznatim stazama od Kapucinske ulice, Sakuntala parka do Perivoja Kralja Tomislava koji je najposjećenija lokacija i zbog toga će ove godine biti osnažen dodatnom ugostiteljskom ponudom i glazbenim programskim sadržajima.

Pročitano 730 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI