Ispiši ovu stranicu

Edukacija o temeljnim ljudskim pravima vezano uz postupanje prema migrantima

Edukacija o temeljnim ljudskim pravima vezano uz postupanje prema migrantima Foto: PU vukovarsko-srijemska

U Vinkovcima je održana jednodnevna radionica za policijske službenike i službenice Interventne jedinice Policijske uprave vukovarsko-srijemske o mehanizmima zaštite temeljnih prava u zaštiti državne granice.

Koji je cilj edukacije pojasnio je za HRV Zvonimir Vrbljanin, voditelj Službe za nezakonite migracije u Upravi za granice Ravnateljstva policije.

- Cilj je obuka o temeljnim ljudskim pravima vezano za postupanje prema migrantima. Zaštitu državne granice provodi granična policija i zbog velikog migracijskog pritiska na vašem području, ispomoć joj pružaju i drugi vidovi policije poput interventne. S obzirom da prilikom obavljanja poslova zaštite državne granice svi službenici koji obavljaju poslove granične policije moraju biti obučeni za postupanje prema migrantima, ovakva je edukacija nužna. Provodi je Policijska akademija kroz redovne planove edukacije, a njome će biti obuhvaćeni svim pripadnici interventne policije u Hrvatskoj -pojasnio je Vrbljanin

Predavanje su održale policijska službenica Službe za nezakonite migracije Lidija Pentavec i policijska službenica Policijske akademije Martina Grdnić, certificirana Frontexova trenerica za zaštitu državne granice i zaštitu temeljnih prava u kontekstu nadzora državne granice, a povratne informacije polaznika o edukaciji su izvrsne.

 

Pročitano 511 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar