Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Aladrović: 50 milijuna kuna za zapošljavanje osoba s invaliditetom

Aladrović: 50 milijuna kuna za zapošljavanje osoba s invaliditetom Foto: Arhiv HRV-a

 Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u petak je najavio kako će do kraja ove godine biti potpisani ugovori vrijedni 50 milijuna kuna za natječaje za zapošljavanje osoba s invaliditetom, prenosi HINA.

- U odnosu na prošlu godinu, ove godine imamo pet posto više uposlenih osoba s invaliditetom, a do kraja godine očekujemo potpisivanje ugovora vrijednih 50 milijuna kuna za natječaje za zapošljavanje osoba s invaliditetom - rekao je Aladrović.

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Aladrović je u Splitu posjetio ustanovu DES - za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom, koju se smatra pozitivnim primjerom odnosa poslodavca prema osobama  s invaliditetom.

Ravnateljica ustanove DES Edita Maretić Dimić rekla je kako je u njoj 218 zaposlenika od kojih su njih 118 osobe s invaliditetom.

Po njenim riječima, ustanova DES u poslovanju dobiva oko 40 posto subvencija, a ostali dio prihoda zarađuje na otvorenom tržištu rada.

- Ustanova DES je pokazatelj za sve poslodavce na otvorenom tržištu da ne trebaju strahovati pri zapošljavanju osoba s  invaliditetom - kazala je Maretić Dimić.

Ministar Aladrović je izvijestio kako je u Hrvatskoj trenutačno oko 11.800 zaposlenih osoba s invaliditetom te se planiraju mjere koje će potaknuti poslodavce na povećanje broja zaposlenih osoba s invaliditetom. Pri tomu je kazao kako je za reformu sustava socijalne skrbi u proračunu za 2022. predviđeno 400 milijuna kuna, a u 2023. za tu je namjenu predviđeno oko 700 milijuna.

Aladrović je također rekao kako je politički cilj sadašnje vlade, do kraja mandata, osigurati povećanje minimalne naknade za najranjivije u hrvatskom društvu na 1.500 kuna, sa sadašnjih 800 kuna.

Pročitano 393 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI