Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

HZZO će test na koronavirus ubuduće plaćati 62 kune

HZZO će test na koronavirus ubuduće plaćati 62 kune Foto: Arhiv HRV-a

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ubuduće će brzi antigenski test na covid-19 na uputnicu plaćati 62 kune, izvijestili su iz HZZO-a nakon sjednice Upravnog vijeća na kojoj su usklađivane cijene lijekova koji se propisuju na recept.

HZZO je dosad brzi antigenski test na uputnicu plaćao oko 108 kuna.

- Nakon provedene analize nabavne cijene potrošnih materijala (testova), izmijenjen je koeficijent brzog antigenskog testiranja (što uključuje uzimanje uzorka). Cijena brzog antigenskog testa kojeg će ubuduće plaćati HZZO iznosi 61.82 kunu - priopćeno je iz Zavoda.

- U specijalističko-konzilijarnoj zaštiti uvršten je 21 novi dijagnostičko-terapijski postupak (DTP), 43 postojeća postupka su izmijenjena i jasnije uređena, dok je jedan postupak izbrisan - poručili su.

HZZO je uskladio cijene lijekova koji se propisuju na recept HZZO-a u skladu s Pravilnikom o mjerilima za stavljanje lijekova na listu lijekova HZZO-a i utvrđivanja cijena lijekova se tijekom tog postupka usklađivalo se 920 pakiranja među kojima je za 277 pakiranja snižena cijena lijeka.

Na listu su stavljene i proširene indikacije postojećih lijekova. U redovnoj proceduri na listu lijekova stavljen je lijek esketamin za liječenje teške depresije te lijekovi risdiplam i dupilimumab, koji su kliničke paralele, odnosno primjenjuju se u indikacijama koje se već nalaze na listi lijekova.

S obzirom na stupanje na snagu izmjena Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, donesena je Odluka o usklađivanju prihodovnog cenzusa za ostvarivanje prava na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja iz državnog proračuna u 2022. te on od 1. siječnja 2022. iznosi 2.065,60 kuna po članu kućanstva, a za samce 2582 kune.

Pročitano 415 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI