Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Od sutra slobodno kreiranje cijena goriva

Od sutra slobodno kreiranje cijena goriva FOTO: ARHIVA HRV

Danas se održava sjednica Vlade, a dnevni red čine dvije točke.

Prva je o izjašnjavanju o amandmanima na Prijedlog državnog proračuna za iduću godinu s projekcijom za 2023. i 2024., a druga je, već odlučeno, ukinuto zamrzavanje cijena goriva te je uvažen prijedlog uredbe o prestanku važenja Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata .

- S obzirom da je u razdoblju od donošenja Uredba i njezinih izmjena i dopuna došlo do pada cijena nafte i naftnih derivata na svjetskom tržištu, što bi se zapravo odrazilo na cijene od sutra, potrebno je donijeti Uredbu o prestanku važenja ove Uredbe i utvrđivanju cijena maloprodajnih naftnih derivata kako bi trgovci mogli ponovno cijene naftnih derivata formirati slobodno. - komentirao je ministar energetike Tomislav Ćorić.

Premjer Plenković smatra kako su ovom pravovremenom Uredbom napravili odličan potez te je naglasio kako su neke zemlje slijedile primjer Hrvatske

- S obzirom na načela slobodnog tržišta i u promijenjenim okolnostima, Uredbu stavljamo van snage. Važno je da naši građani i gospodarstvenici shvate da imamo ovakav alat i mehanizam u rukama. U slučaju da je to potrebno zaštititi ćemo ih s obzirom na sve što smo napravili u protekle dvije godine – istaknuo je Plenković.

Vlada je na izvanrednoj sjednici od 475 amandmana na prijedlog državnog proračuna za 2022. usvojila njih devet, od kojih je pet oporbenih.

Pročitano 408 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI