Ispiši ovu stranicu

Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije u Vukovaru obilježila drugu godišnjicu djelovanja

Sjedište je zaklade u Vukovaru Sjedište je zaklade u Vukovaru Milan Paun

U Gradskom muzeju Vukovar održana je svečana akademija proslave druge godišnjice osnutka Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije.

Okupili su se dobročinitelji, donatori i članovi zaklade koja ima sjedište u Vukovaru.

Predsjednik zaklade uzoriti kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, zahvalio je donatorima jer tako pomažu opstanak Hrvata u BiH.

- Prvo sam zahvalan Bogu što je niknula inicijativa za osnutak zaklade, zatim inicijatoru Antunu Ivankoviću, potom upravnom odboru i upravitelju Josipu Dabri. U dvije godine postojanja uspjeli smo puno ljudi animirati da pruže ruku pomoći preko zaklade. Pristupaju nam i drugi. Najveće su potrebe u obnovi objekata, primjerice zgrade bogoslovije, pomažemo stipendijama studente, pomažemo stare i nemoćne, sve ovisi o tome koliko će se novca slijevati u blagajnu. Potrebe su daleko veće, no ne možemo ih sve zadovoljiti pa treba biti zadovoljan onime što dobijemo – izjavio je kardinal Puljić.

I upravitelj zaklade Josipo Dabro zadovoljan je do sada učinjenim.

- Prihod zaklade je ove godine bio 1.030.000 kuna i tim novcem obnavljamo zgradu bogoslovnoga sjemeništa u Sarajevu, gradimo dio samostana na Plehanu te stipendiramo 28 studenata preko fondacije za studentske stipendije u BiH. Imamo u zakladi 114 podupiratelja i članova – rekao je Dabri i zahvalio osječko-baranjskom županu Ivanu Anušiću i bivšem vukovarsko-srijemskom županu Boži Galiću na animiranju gradova i općina da daju doprinos zakladi i pomažu Hrvatima u BiH.

Okupljene su pozdravili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Prije akademije kardinal Puljić služio je svetu misu u crkvi Blažene Djevice Marije Kraljice Mučenika na vukovarskom Sajmištu.

Pročitano 472 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun