Ispiši ovu stranicu

U Osijeku 26 studenata dobilo stipendije

Dodjela ugovora Dodjela ugovora Hina

Osječka dogradonačelnica Jasenka Crnković i predsjednik Upravnog odbora Zaklade “Srce Grada Osijeka” Vladimir Ham uručili su stipendijske ugovore za 26 osječkih studenata, a financijska sredstva osigurava ova zaklada.

Predsjednik Upravnog odbora zaklade i predsjednik osječkog Gradskog vijeća Vladimir Ham podsjetio je kako je zakladu 2016. godine osnovao Grad Osijek radi dopunjavanja postojećeg socijalnog sustava, napominjući kako ovo nisu samo socijalne stipendije jer se tu traži i izvrsnost u studiranju.

„Brojni naši studenti dobili su priliku jednostavnije, lakše i bezbrižnije studirati. Ovo je najizdašnija stipendija na tržištu stipendija u Hrvatskoj jer traje punih 12 mjeseci, a ne samo tijekom trajanja akademske godine”, rekao je Ham.

Posebni je ovdje naglasak na obitelji s posebnim i potrebitim statusom, pojasnila je dogradonačelnica Crnković ističući kako Grad na ovaj način investira u ono najbolje, a to je znanje i poticanje izvrsnosti kod naših studenata.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić pojasnio je kako je ovo šesti natječaj po redu u kome je ponuđeno 30 stipendija, svaka vrijednosti od 18 tisuća kuna, što je ukupno 540.000 kuna za akademsku godinu 2021./22.

„Imali smo 39 prijava od čega je 27 bilo valjanih, a u konačnici potpisano je 26 ugovora. U proteklom razdoblju putem Zaklade „Srce Grada Osijeka“ podijeljeno je stotinjak stipendija ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna”, rekao je Kristić.

 

Pročitano 401 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun