Ispiši ovu stranicu

U Hrvatskoj 4226 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, preminulo je 36 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 4226 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 21.740, objavio je Stožer. Među njima je 2066 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 266 pacijenata. Preminulo je 36 osoba. U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 101 nova pozitivna osoba. U Osječko baranjskoj županiji je 270 pozitivnih nalaza, 106 je hospitaliziranih osoba, tri su osobe preminule.

Ministar zdravstva,Vili Beroš, nakon sastanka užeg kabineta Vlade održao je konferenciju za medije. Najavio je i mogućnost da se u noći s Badnjaka na Božić i sa Stare na Novu godinu produži radno vrijeme ugostiteljskih objekata i održavanje događanja na otvorenom do dva sata iza ponoći.

Istaknuo je i da je iznimno zadovoljan što je jučer Ustavni sud ocijenio uvođenje covid potvrda u zdravstveni i sustav socijalne skrbi "primjerenom i mjerom koja nije diskriminatorna”.

Podsjetio je i da Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) omikron varijantu koronavirusa svrstava u "ozbiljnu prijetnju", ali i da Hrvatska ima privilegiju dva-tri tjedna sagledavati ono što se događa u zemljama zapadne Europe.

Pročitano 465 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI