Ispiši ovu stranicu

Odjelu ginekologije i opstetricije Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar dodijeljene vrijedne donacije

U ime Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" i navijača Dinama - BBB, Odjelu ginekologije i opstetricije Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar uručena je donacija ukupne vrijednosti 167.771 kuna.

Humanitarnom akcijom „ Palčići za Hrvatsku” prikupljana su sredstva isključivo za nabavku uređaja koji nedostaju u rodilištima i neonatologijama širom Hrvatske, a koriste se u liječenju i skrbi prijevremeno rođene i bolesne novorođenčadi.

- Danas završavamo akciju „ Palčići za Hrvatsku” koja je bila nastavak akcije „ Vratimo Palčiće u Petrovu”. Preko osam milijuna kuna prikupljeno je u ove dvije akcije doniranih u uređajima, a Vukovar je petnaesto rodilište u sklopu akcije koje je dobilo svoje uređaje. Hvala svakome na i najmanjoj donaciji koja život znači našim sugrađanima jer smo svaku lipu pretvorili u uređaj koji će biti od velike pomoći našim najmanjima – rekla je Željka Vučko predsjednica Kluba „ Palčići”.

Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar doniran je topli stolić za reanimaciju novorođenčadi i nedonoščadi, fototerapijska posteljica, torba za reanimaciju i transport te napredni perfuzor. Doktor medicine i voditelj odjela za pedijatriju Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar Davor Bandić naglasio je kako je ova donacija kreirana prema potrebama rodilišta.
- Bitno je naglasiti da je ova donacija kreirana prema našim potrebama i zahtjevima te smo doista dobili najbolje uređaje. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovoj vrijednoj donaciji - rekao je Bandić.

Željka Nakić Merki, neonatologinja koja kao odjelni liječnik većinu radnog vremena provodi na odjelu neonatologije sa najmanjom populacijom te ističe važnost donacije koja će uvelike pomoći u svakodnevnom radu odjela.
- Veliko hvala ovoj akciji „ Palčići za Hrvatsku” i Klubu roditelja nedonoščadi Palčići i navijačima Dinama i svima koji su bili uključeni u ovu akciju jer ste ovom vrijednom donacijom pomogli u našem svakidašnjem radu – zaključila je Nakić Merki.

 

Pročitano 901 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI