Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Zelena čistka-jedan dan za čisti okoliš

Prezentatori akcije Prezentatori akcije Jasenka Vrdoljak

Već drugu godinu za redom Grad Vukovar u suradnji sa vukovarskom tvrtkom Komunalac d.o.o. te školama i udrugama provodi ekološku akciju „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“, a ovogodišnja je planirana uoči obilježavanja Dana planeta u subotu, 20. travnja  od 10 do 15 sati.

Akcija je dio globalnog pokreta „Let's Do It! World Clean up 2013.“ koji se provodi u 96 zemalja svijeta. Cilj je ove inicijative ekološki osvijestiti građane i pokazati im koliko oni sami mogu pridonijeti čistom okolišu i odlagati otpad na pravilan način. Akcijom se planira ukloniti oko 30 tona otpada s divljih odlagališta i očistiti četiri lokacije u gradu: cestu Vukovar-Petrovci (pored Petrovačke dole), Ulicu Kralja Petra Svačića, Ulicu Vile Velebita i cestu Vukovar-Negoslavci.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo naglasio je važnost uključivanja građana u ovu akciju koju bi bilo poželjno provoditi i više puta godišnje. „ Pozivam sve građane da se uključe u ovu akciju kako bi nam grad bio ljepši i zeleniji,“ poručio je gradonačelnik. Zahvalio je i svim udrugama koje su se prijavile kako bi učinili planirani posao. U prošlogodišnjoj akciji uklonjeno je oko 50 tona otpada sa pet gradskih lokacija.

Pročitano 1683 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI