Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Dželalija - Kovačić: Braniteljice Domovinskog rata RH u 2021. godini uspješno su provodile svoje aktivnosti

Braniteljice su u prošloj godini provele nekoliko humanitarnih akcija Braniteljice su u prošloj godini provele nekoliko humanitarnih akcija FOTO: Udruga BDRRH

Europski projekti, festival domoljubne poezije, radionice, štandovi i humanitarne akcije aktivnosti su koje je u protekloj godini provela Udruga braniteljica Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Predsjednica Udruge braniteljica Domovinskog rata RH Svjetlana Dželalija Kovačić istaknula je kako je, unatoč pandemiji, zadovoljna ostvarenim aktivnostima.
- S obzirom na situaciju, godina je bila uspješna. Svaki utorak smo se sastajali i odraživali radionice, imali smo štandove u Vukovaru za Uskrs, Božić, Etno sajam, u Vinkovcima na Vinkovačkim jesenima te u Aljmašu za Veliku gospu - rekla je Dželalija Kovačić te je istaknula kako su iznimno ponosni na uspješno završen EU projekt i dodala kako im je u planu i daljnje apliciranje za projekte u budućnosti.

Od aktivnosti Dželalija Kovačić istaknula je tradicionalni festival neobjavljene domoljubne poezije „Grad u školjci” koji se nažalost nije mogao održati po planu zbog pandemije no, tiskan je zbornik čiji je nakladnik sama Udruga, a veliku pomoć pri realizaciji pruža im Gradska knjižnica Vukovar. Također, očekuje se izdavanje 10. jubilarnog zbornika. U prošloj godini braniteljice su sudjelovale i u humanitarnim akcijama za obitelji u potrebi i za potresom pogođena područja. U ovoj godini planiraju mnoštvo aktivnosti te se nadaju povoljnijoj epidemiološkoj situaciji.

Predsjednica Udruge osvrnula se i na 30. obljetnicu sloma obrane grada Vukovara.
- Prošle godine smo za 30. obljetnicu sudjelovale kao redari i naravno da smo se odazvale tom pozivu. Što reći nakon trideset godina? Sjećamo se i s tugom i ponosom, emocije su izmještane. Ono što najviše boli je broj nepronađenih osoba. Onog trenutka kada se i zadnja osoba bude pronašla, onda ćemo moći reći da se sjećamo s ponosom onih koji su dali najviše što su mogli dati, a dali su svoj život - istaknula je Dželalija Kovačić.

Udruga broji više od 160 članica u cijeloj Hrvatskoj, a najaktivnije su članice iz Vukovara i okolice. Također, iz Udruge ističu kako se u posljednje dvije godine zbog epidemiološke situacije nisu tradicionalno sastajali jednom godišnje i kako se nadaju da će druženje biti moguće u ovoj godini.

Pročitano 546 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI