Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima osnovan Centar za mlade

Potpisivanje sporazuma o suradnji Potpisivanje sporazuma o suradnji Foto: novosti.hr

U Poduzetničkom inkubatoru u Vinkovcima s radom je počeo Centar za mlade grada Vinkovaca čije je pokretanje financirano sa 124.500 kuna iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Sporazum o suradnji na provedbi projekta Centar za mlade grada Vinkovaca potpisali su nositelji programa, vinkovačka udruga „Mladi protiv gladi“ i suradnici, predstavnici Grada Vinkovaca, Tehnološkog parka Vinkovci i Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA.

Jelena Božić, predsjednica Udruge "Mladi protiv gladi" je rekla da mladima i svima koji su na neki način u društvu marginalizirani žele približiti i omogućiti aktivnije sudjelovanje u društvu, naučiti ih kako se brinuti o mentalnom zdravlju, kako prepoznati i valjano iskoristiti svoje talente te kroz međusobna druženja razviti empatiju, međusobno povjerenje i ljudske vrijednosti.

Po riječima vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, gradske vlasti, podupirući projekt, nastoje pridonijeti uključivanju mladih u društvena zbivanja u Vinkovcima, te ih pomoću gradskih službi i ustanova pripremiti za budući rad i djelovanje u gospodarskom i poslovnom ili u humanitarnom smislu.

Udruga "Mladi protiv gladi" pozvala je sve zainteresirane mlade od 15 do 30 godina da se uključe u edukativne radionice za savjetovanje i informiranje mladih o mentalnom zdravlju koje će voditi stručnjaci psiholozi i rehabilitatori, za stjecanje vještina i znanja radi konkurentnosti mladih na tržištu rada, za organizaciju slobodnog vremena kroz volonterstvo te pomoć u učenju.

Pročitano 473 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac