Ispiši ovu stranicu

Struja i plin poskupjet će 1. travnja

Do 1. travnja grijemo se po sadašnjim cijenama Do 1. travnja grijemo se po sadašnjim cijenama HRV

Poskupljenje struje i plina neizbježno je, izjavio je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić i dodao da cijene energenata rastu u cijelom svijetu te uz to imamo i krizu snabdijevanja plinom.

Hrvatski građani poskupljenje struje i plina mogu očekivati 1. travnja, a do tada će, rekao je ministar, Vlada pripremiti paket mjera za zaštitu potrošača.

Vlada neće zamrznuti cijene energenata, ali može smanjiti porez što će rezultirati manjim povećanjem cijene.

Iako neki najavljuju povećanje od 80 posto, Ćorić tako veliko povećanje negira. Kaže da Vlada to ne bi dopustila te da će povećanje biti znatno manje, no u ovom je trenutku prerano govorito o tome koliko će odista biti.

Prema izračunima stručnjaka cijene plina za kućanstva porast će 40 posto. Tko sada godišnje za plin plaća 4.000 kuna, ubuduće će plaćati 7.000.

Poskupljenje plina već su osjetili građani koji ga kupuju u bocama. Cijena je boce sada oko 150 kuna, donedavno je bila 130, a prije godinu dana ispod stotinu kuna.

Cijene struje porasle su na svjetskim burzama 217 posto u godinu dana, a kako će se to odraziti na cijenu struje za domaćinstva od 1. travnja, stručnjaci ne žele nagađati.

Pročitano 451 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun