Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Općina Stari Jankovci u novo EU razdoblje ušla s dva projekta

Općina Stari Jankovci u novo EU razdoblje ušla s dva projekta Foto: Arhiva HRV-a
Općina Stari Jankovci u novo EU razdoblje 2021. – 2027. ušla je s dva projekta koji imaju jedan od pet glavnih ciljeva ovog razdoblja, a to je pametnija Europa.
Prvi projekt su„Pametna autobusna stajališta“ koje su Inovativne i moderne autobusne stanice, zbog svojih raznih funkcija omogućenih solarnom energijom, mještanima vrijeme čekanja javnog prijevoza čini korisnijim i zanimljivijim.
Drugi projekt je„Pametna oglasna ploča“ koja je postavljena u centrima svih naselja.
Ukupno je postavljeno šest pametnih ploča na kojima možete pratiti aktualne informacije iz Općine Stari Jankovci. Ukupna vrijednost projekta je 479.170,95 kn, od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao sa iznosom od 385.200,00 kn. U Slakovcima je završena prva faza izgradnje vatrogasnog spremišta. Zgrada se sastoji od garaža u prizemlju za smještaj tri vozila, garderobe, sanitarnog čvora te ulaznog prostora sa stubištem. Raspolaganje i upravljanje spremištem predano je aktivnom Dobrovoljnom Vatrogasnom Društvu Slakovci.
Vrijednost dosadašnjih radova je 1.732.036,11 kn, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo u iznosu od 250.000,00 kn.
Tijekom ove godine završen je i Dom kulture u Novim Jankovcima koji se koristi za mnoga javna i društvena događanja. Izgradnjom je osiguran adekvatan prostor za društvene i kulturne udruge, prilagođavajući isti raznim događanjima kroz određene aktivnosti od interesa za opće dobro i poboljšanje kvalitete života.
Dugačak je popis i veliki rad na projektima kroz ovu godinu, a osim navedenih, prijavljeni su i mnogi drugi projekti pa se iz Općine i dalje nadaju kvalitetnom radu i korištenje sredstava EU fondova.
Pročitano 353 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI