Ispiši ovu stranicu

U tijeku prijave za "Šokački cvit 2022."

U tijeku prijave za "Šokački cvit 2022." Foto: arhiva HRV

U sklopu najznačajnije i najstarije manifestacije tradicijske kulture županjskog kraja – 55. Šokačkog sijela, Izvršni odbor objavio je poziv za prijavu na izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji “Šokački cvit 2022.”.

Direktor Turističke zajednice grada Županje, Kruno Šarić istaknuo je u kojem će se smjeru održavati ovogodišnje sijelo s obzirom na pandemiju koronavirusa.

- Tema ovogodišnjeg Šokačkog sijela je „Jedva čekam da poklade dođu”. Predviđeno je trajanje od 17. veljače do 01. ožujka 2022., iako će sve ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Izvršni odbor ima jedan od posljednjih sastanaka gdje ćemo zaključiti što će ići uživo, a što online. Poziv koji je u tijeku objavljen je na službenim stranicama grada i Turističke zajednice grada Županje , a pozivam djevojke da se prijave do 31. siječnja - rekao je Šarić.
S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju postoji mogućnost da se izbor „Šokačkog cvita“ ne održi u navedenom terminu i u ustaljenim okolnostima u okviru Otvorenja „Šokačkoga sijela“, nego da se predstavljanje i izbor djevojaka prethodno snimi i realizira isključivo putem video-zapisa. Šarić je pojasnio i što će biti s drugim manifestacijama u sklopu 55. Šokačkog sijela.
- Događaji koji se odvijaju na otvorenome kao što je pokladno jahanje, to je planirano za 20. veljače. Na programu se radi od listopada prošle godine, u planu su koncerti Zvonka Bogdana, Bareta, Petra Graše, Gibonnia, domaćih tamburaških bendova. Program je trebao biti bogat, ali evidentno je da se zbog epidemiološke situacije, vrlo vjerojatno, neće moći realizirati. No ono što se sada ne odradi, svakako imamo u planu realizirati prije ljeta- pojasnio je Šarić.

Pročitano 688 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI