Ispiši ovu stranicu

Država darovala Osječko-baranjskoj županiji nekretnine bivše osječke tvrtke OLT

Država darovala Osječko-baranjskoj županiji nekretnine bivše osječke tvrtke OLT Foto: arhiva HRV

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat i osječko-baranjski župan Ivan Anušić potpisali su Ugovor o darovanju nekretnine (OLT Osijek).

Država je županiji darovala zemljište površine 55 tisuća kvadratnih metara, čija se vrijednost procjenjuje na 58 milijuna kuna, s ciljem provedbe programa "brownfield" revitalizacije tog područja, na kojemu se predviđa izgradnja društvenih, gospodarskih, stambenih i sportskih sadržaja.

Ministar Horvat istaknuo je da se Osječko-baranjskoj županiji daruje vrijedno zemljište, ali da za županiju i Grad Osijek vrijedi i puno više er se rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa radi prvi ključni korak, kako bi se počelo realizirati sve što je predviđeno prostorno-planskom dokumentacijom.
- Potpisani ugovor jasno definira rok od deset godina, vjerujem kako će kroz pomoć različitih izvora financiranja, kao što su Nacionalni plan oporavka i otpornosti, višegodišnji EU financijski okvir, ali i različitih zajmova te uz punu potporu nadležnih ministarstava, imati jasnu perspektivu koja će omogućiti da na ovom zapuštenom nikne nova inicijativa- istaknuo je ministar Horvat.

Župan Anušić naglasio je kako završavaju fazu jednog od najvećih projekata koje realiziraju.
- Sadržaji koji se planiraju na tom području biti financirani sredstvima EU fondova, uz potporu nadležnih ministarstava, čime će se riješiti problem dugogodišnje zapuštenosti tog prostora i omogućiti dodatni razvoj Osijeka i županije- rekao je župan Anušić.

Pročitano 539 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI