Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Među zaraženima koronavirusom sve je više djece

Među zaraženima koronavirusom sve je više djece Foto: Arhiva HRV-a

Ne smanjuje se broj novozaraženih koronavirusom.

Epidemiologinja Goranka Petrović poručuje kako je među zaraženima sve više djece:

- U ova tri tjedna tijekom 2022. godine je zabilježeno preko 25 tisuća zaražene djece. To je izrazito velik broj ako ćemo ga uspoređivati s brojem oboljele djece u 2020. odnosno 2021. godini. Primjerice, prošle godine smo toliko oboljelih od koronavirusa imali u prvih deset mjeseci -  rekla je Petrović.

Nakon što je u bolnici Fran Mihaljević preminuo 11-godišnji dječak koji je bolovao od koronavirusa čekaju se nalazi obdukcije. Iz Klinike je potvrđeno kako je dječak prije prijema imao uobičajenu kliničku sliku ove bolesti, bez komplikacija te da nije imao prijašnjih zdravstvenih tegoba. Iako većina djece prolazi bez teških oboljenja, zamjenik ravnateljice spomenute bolnice Zoran Barušić upozorava na koje simptome treba obratiti posebnu pažnju i potražiti liječničku pomoć:

- Visoke tjelesne temperature koje se ne mogu skinuti ili se vrlo teško skidaju u kućnim uvjetima, prolongirana povraćanja i proljevi i djeca koja se općenito osjećaju slabo i izazivaju zabrinutost kod svojih roditelja - ističe Barušić.

Pročitano 467 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI