Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

"Vrtić za bolji život": Vukovarskim vrtićima radno vrijeme do 22 sata

Konferencija za medije povodom povlačenja sredstava za projekt "Vrtić za bolje sutra" Konferencija za medije povodom povlačenja sredstava za projekt "Vrtić za bolje sutra" FOTO: Žana Kunji

Projektom iz Europskog fonda "Vrtić za bolji život" osigurana su sredstva za produženi rad vukovarskih vrtića do 22 sata, što će omogućiti ravnotežu između obiteljskog i poslovnog života mladih vukovarskih obitelji.

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana je konferencija za medije povodom povlačenja sredstava iz Europskog fonda za projekt „Vrtić za bolji život”. Projekt je financiran 85 posto iz Europskog fonda i 15 posto iz državnog proračuna. Vrijednost projekta je gotovo 3.5 milijuna kuna. Riječ je o projektu kojim je planirano produžiti radno vrijeme vukovarskih dječjih vrtića za 5 i pol sati te će tako vrtići raditi do 22 sata. Takvim produženim radnim vremenom omogućeno je druže provođenje vremena djece s roditeljima koji rade smjenski rad. Cilj je uspotaviti bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života mladih obitelji u gradu Vukovaru.

- Putem ovog projekta podići ćemo standard predškolskog odgoja u gradu Vukovaru. Osmislili smo ga kako bismo uravnotežili zahtjeve koji su pred mladim vukovarskim obiteljima. Također, kroz projekt će se zaposliti 25 osoba u 6 objekata među kojima su odgojitelji, kuhari, spremači, domari, psiholozi i voditelji projekta – rekao je o projektu gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Benefite projekta predstavio je Darijan Zeko, direktor VURE – Razvojne agencije Vukovar te je naglasio kako će projekt trajati 20 mjeseci.
- Nositelj projekta je Dječji vrtić Vukovar 1, a partner je Dječji vrtić Vukovar 2. Osim beneficija koje ostvaruju nositelj i partneri, projekt je vrijednost za građanstvo jer se uravnotežuje poslovni i obiteljski život s obzirom na tržišne turbulencije – rekao je Zeko.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić naglasila je kako je ovaj projekt svima na veliku radost i kako su potrebu za ovakvim projektom zaključili upravo iz razgovora s roditeljima.

Osim za djecu i roditelje projekt je od iznimne koristi i odgajateljima koji će se profesionalno razvijati unutar provedbe, naglasila je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 2 Marina Latinović.

Već od ponedjeljka očekuje se raspisivanje natječaja nakon kojega će se primiti osoblje i projekt kreće s realizacijom.

Konferenciji za medije nazočili su gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Filip Sušac, pročelnik upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić, direktor VURE – Razvojne agencije Vukovar Darijan Zeko te ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić i ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 2 Marina Latinović.

Pročitano 684 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI