Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Uhićena dva bjegunca, protiv policajaca disciplinski postupak

Ilustracija Ilustracija FOTO: Arhiva HRV

Uhićena su dva muškarca koje se sumnjičilo da su počinitelji kaznenih djela krijumčarenje i pokušaj teškog ubojstva, a koji su ovoga vikenda pobjegli  iz kretajućeg policijskog vozila, tzv. „marice” dok su ih policijski službenici prevozili u Zatvor u Osijeku nakon određenog istražnog zatvora.


Muškarci su, kako je utvrđeno policijskim očevidom, bili na stražnjem sjedalu vozila i izazvali mehanički kvar na stražnjim rešetkama i vratima te tako otvorili vrata i pobjegli. Policija je s javnošću podijelila fotografije bjegunaca i opise. Uz pomoć dojave građana bjegunci su uhićeni.

- Policija je oko 18 sati i 20 minuta zaprimila dojavu građana da su u šumi kod Širokog Polja uočene osobe koje odgovaraju opisu bjegunaca. Dojava građana pokazala se korisnom i točnom te su policijski službenici, uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, uhitili bjegunce. Zahvaljujući dobroj suradnji policije i građana bjegunci su predani u Zatvor u Osijeku jer im je ranije određen istražni zatvor - stoji u priopćenju PU vukovarsko – srijemske županije.

Vezano uz bijeg uhićenika iz policijskog vozila tijekom njihove preprate u Zatvor u Osijeku, Policijska uprava vukovarsko - srijemska  je preispitala način postupanja policijskih službenika te je utvrđeno kako nisu postupali sukladno standardnim operativnim postupcima, zbog čega će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak.

Iz Policijske uprave zahvalili su se građanima na suradnji.

Pročitano 367 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI